BRUŠENJE I FREZANJE BETONA

Brušenje betona je postupak koji se koristi u građevinskoj industriji radi oblikovanja, glađenja ili uklanjanja površinskih nedostataka betona. Ova tehnika zahtijeva stručnost, pravilne tehnike i odgovarajuće alate kako bi se postigla željena kvaliteta i izgled betonskih površina.

Primjena

Nudimo usluge ravnanja betonskih i ostalih tvrdih površina, uključujući fino izravnavanje, obrađivanje i frezanje. Naša vrhunska i profesionalna usluga uključuje ravnanje i obrađivanje raznih površina pomoću specijaliziranih strojeva, bez prašine i oštećenja.

Brušenje i frezanje primjenjujemo na sljedeće materijale:

✅ Brušenje i fezarnje betona

✅ Brušenje i fezarnje cigle

✅ Brušenje i fezarnje mramora

✅ Brušenje i fezarnje asfalta

✅ Brušenje i fezarnje kamena

Vrste brušenja betona

Brušenje površine

Brušenje površine betona je postupak koji se koristi za uklanjanje slojeva betona, poravnavanje neravnina i postizanje glatke površine. Ova tehnika je posebno korisna kada je potrebno pripremiti betonsku površinu za nanošenje premaza ili epoksidne smjese. Brušenje površine može se obavljati ručno s pomoću ručnih brusilica ili strojno s pomoću specijaliziranih strojeva za brušenje betona.

Brušenje rubova

Brušenje rubova betona je postupak koji se koristi za oblikovanje i zaobljavanje rubova betonskih površina. Ova tehnika je često primjenjiva na pločama ili stepenicama kako bi se postigao estetski privlačan izgled i smanjila opasnost od ozljeda. Brušenje rubova se obično obavlja ručno s pomoću specijaliziranih alata za brušenje rubova.

Dubinsko brušenje

Dubinsko brušenje betona se koristi za uklanjanje dubokih oštećenja, poput pukotina, tragova ili neravnina na betonskim površinama. Ova tehnika omogućuje temeljito uklanjanje oštećenog betona i stvaranje ravne i glatke površine. Dubinsko brušenje se obavlja s pomoću specijaliziranih strojeva za dubinsko brušenje i dijamantnih brusnih ploča.

fvgcvg5gf5gf5fg5gf4gf45gf5fg4gf44g44444 Dijamant Rez Broj #1 za rezanje i bušenje betona

Alati za rezanje betona koje koristimo

Dijamantne brusne ploče

Dijamantne brusne ploče su najčešće korišteni alati za brušenje betona. Ove ploče sadrže dijamantne segmente koji su pričvršćeni na površinu ploče. Dijamantne brusne ploče su iznimno učinkovite u brušenju betona zbog svoje tvrdoće i sposobnosti brzog abrazivnog djelovanja na betonske površine. One mogu biti dostupne u različitim granulacijama, ovisno o potrebama brušenja i željenoj glatkoći površine.

Brusilice za beton

Brusilice za beton su strojevi koji se koriste za strojno brušenje betonskih površina. Oni su opremljeni s dijamantnim brusnim pločama koje se rotiraju i obavljaju brušenje betona. Brusilice za beton mogu biti ručne ili samohodne, ovisno o veličini i obimu posla. Ovi strojevi omogućuju brzo i učinkovito brušenje većih površina betona.

Ručni alati za brušenje

Ručni alati za brušenje betona, poput brusnih blokova, brusnih ploča ili brušenih krugova, koriste se za manje poslove brušenja betonskih površina. Oni se koriste za ručno brušenje manjih površina ili za pristup teško dostupnim područjima. Ručni alati za brušenje omogućuju preciznost i kontrolu prilikom brušenja betona.

Galerija nekih od naših radova