BUŠENJE BETONA

Dijamantno bušenje otvora u stropovima i zidovima, tiho, bez vibracija i bez prašine. Bušenje betona s velikom preciznošću u svim smjerovima.

Bušenje betona je postupak koji se često koristi u građevinskoj industriji kako bi se stvorili otvori, rupice ili prolazi u betonskim površinama. Ova tehnika zahtijeva stručnost, pravilne tehnike i odgovarajuće alate kako bi se postigla preciznost i sigurnost pri bušenju betona.

Primjena

Bušenje se izvodi dijamantnim krunama uz zalijevanje vodom koja se usisava posebnim usisavačima za vodu. Na taj način nema vibracija, štemanja ni prašine. Osim toga, voda od zalijevanja se usisava trenutačno, pa se ovi poslovi obavljaju i u namještenim prostorima bez straha da će oštetiti pod čak i ako je prekriven laminatom, parketom, pločicama, i sl. Moguća je debljina bušenja od 4 mm do 1500 mm.

Prednosti našeg bušenja betona

 • visoka preciznost bušenja
 • minimalne vibracije
 • niska razina buke
 • bušenje betona bez prašine i vode po vašem prostoru
 • jednostavan i brz rad
 • bušenje betona u svim smjerovima
 • brzina i stručnost

Usluge bušenja koje nudimo:

✅ Bušenje ab, cigle, kamena, mramora, asfalta i sl.

✅ Bušenje rupa za napu bez oštećenja

✅ Bušenje rupa za instalacije i ventilacije

✅ Bušenje rupa za kanalizaciju

✅ Bušenje rupa za ugradnju ograda

✅ Bušenje rupa za ugradnju različitih profila

✅ Bušenje betonskih deka

✅ Bušenje betonskih zidova

✅ Bušenje betonskih stropova

✅ Bušenje betonskih greda i dr.

Vrste bušenja betona

Bušenje s dijamantnim krunama

Bušenje betona s dijamantnim vrhovima je najčešće korištena tehnika bušenja. Dijamantni vrhovi su opremljeni s dijamantnim segmentima koji omogućuju brzo i precizno bušenje betona. Ova tehnika se koristi za izradu rupa različitih promjera, od manjih rupica za cijevi do većih otvora za instalaciju prozora ili vrata.

Bušenje betona bez prašine i vode

Bušenje betona bez prašine postaje sve važnija i praktičnija opcija u građevinskoj industriji. Ovaj postupak koristi naprednu tehnologiju i specijaliziranu opremu kako bi se smanjila ili potpuno eliminirala emisija prašine tokom bušenja.

Glavni faktor u postizanju ovog cilja je korišćenje vakuumskih sustava za prikupljanje prašine koji se direktno povezuju sa bušilicama. Ovi sustavi efikasno usisavaju prašinu dok se bušilica kreće kroz beton, čime se stvaraju čiste i sigurne radne uvjete.

Bušenje betona bez prašine ima mnoge prednosti, uključujući očuvanje kvalitete zraka na radnom mjestu i smanjenje rizika za zdravlje radnika. Osim toga, čisti radni okoliš također doprinosi bržem napretku radova i smanjuje potrebu za temeljnim čišćenjem nakon završetka projekta.

Ova tehnologija postaje sve popularnija među građevinskim profesionalcima i korisnicima jer kombinira efikasnost s očuvanjem okoliša i zdravlja radnika.

Bušenje s dijamantnim bušačima

Bušenje betona s dijamantnim bušačima je tehnika koja se primjenjuje za bušenje većih rupa ili prolaza u betonu. Dijamantni bušači su opremljeni s dijamantnim segmentima koji se rotiraju i stvaraju rupu u betonu. Ova tehnika se često koristi za postavljanje cijevi, kanala za kabele ili ventilacijskih otvora.

Bušenje s čekićem

Bušenje betona s čekićem je tehnika koja se koristi za bušenje rupa u tvrdom betonu ili armiranom betonu. Ova tehnika koristi rotirajuće ili vibrirajuće pokrete u kombinaciji s udarnim akcijama kako bi se probio beton. Bušenje s čekićem se obično koristi za postavljanje sidara, pričvršćivanje elemenata za betoniranje ili izradu rupa za cijevi u većim betonskim strukturama.

Usluge bušenja betona

Ova tehnika obrade betona primjenjuje se pri izradi otvora u različitim građevinskim materijalima, uključujući beton, armirani beton, prirodni kamen (granit) i opeku. Bušenje se može izvoditi vodoravno, okomito, dijagonalno i iznad glave. Često se koristi za prilagodbu postojećih objekata prilikom promjena u rasporedu sanitarnih čvorova, uvođenju sustava grijanja i ventilacije, postavljanju plinskih i električnih instalacija, te instalaciji unutarnjih jedinica klima uređaja. Također, često se koristi za bušenje otvora za dimnjake i kuhinjske nape.

 

Zahvaljujući našem dugogodišnjem iskustvu, sposobni smo pružiti brza i učinkovita rješenja, prilagođena vašim specifičnim potrebama. Također, pozivamo vas da istražite naše reference kako biste dobili uvid u širok spektar poslova koje smo uspješno izveli.

Kao dodatnu uslugu, nudimo i profesionalno odlaganje građevinskog otpada.

Primjena tehnike bušenja obuhvaća sljedeće aspekte:

 • Bušenje otvora u stropovima i podovima
 • Bušenje rupa u betonskim i ciglenim zidovima
 • Bušenje rupa u betonskim gredama i temeljima
 • Bušenje otvora za vodovod, grijanje i kanalizaciju
 • Bušenje otvora za električne instalacije
 • Bušenje otvora za ventilacijske sustave
 • Bušenje rupa za ugradnju profila
 • Bušenje otvora prije rezanja većih površina.

fvgcvg5gf5gf5fg5gf4gf45gf5fg4gf44g44444 Dijamant Rez Broj #1 za rezanje i bušenje betona

Alati za bušenje betona

Bušenje dijamantnim krunama

Dijamantni bušači su najčešće korišteni alati za bušenje betona. Oni se sastoje od cijevi s dijamantnim segmentima koji se koriste za rezanje betona tijekom bušenja. Dijamantni bušači mogu biti različitih promjera iduljina kako bi se prilagodili potrebama bušenja. Dijamantni segmenti na bušačima imaju sposobnost brzog i učinkovitog rezanja betona zahvaljujući svojoj tvrdoći i abrazivnoj prirodi dijamanta.

Bušilice s čekićem

Bušilice s čekićem su električni alati koji se koriste za bušenje rupa u betonu s pomoću kombinacije rotirajućeg kretanja i udarnih akcija. Ovi alati imaju sposobnost brzog i učinkovitog bušenja čvrstog betona, uključujući armirani beton. Bušilice s čekićem obično dolaze s različitim promjerima bušilica kako bi se omogućila fleksibilnost pri bušenju rupa različitih veličina.

Bušači s pneumatskim čekićem

Bušači s pneumatskim čekićem su još jedan tip alata koji se koristi za bušenje betona. Ovi alati koriste komprimirani zrak kako bi generirali snažne udarce koji probijaju beton. Bušači s pneumatskim čekićem su posebno učinkoviti u bušenju tvrdog i gustog betona te se često koriste u industrijskim i građevinskim postavkama.

Galerija nekih od naših radova

Bušenje betona cijena

Cijena bušenja betona može varirati ovisno o različitim faktorima. Najvažniji faktori koji utječu na cijenu uključuju dubinu bušenja, promjer rupe, težinu i tvrdoću betona, te lokaciju na kojoj se vrši bušenje.

Također, iskustvo i kvalifikacije stručnjaka, vrsta opreme koja se koristi, kao i kompleksnost zadatka igraju ulogu u određivanju cijene. Stoga je preporučljivo konzultirati se s profesionalnim izvođačem koji će procijeniti sve specifične zahtjeve vašeg projekta kako bi vam pružio točnu cijenu za bušenje betona.

Važno je napomenuti da, iako visoka kvaliteta usluge može biti ključna, cijena bušenja ne bi trebala biti jedini faktor za odabir izvođača, već i kvaliteta i pouzdanost usluge koju pružaju. Nazovite nas za konzultacije bez obaveze.

Gdje i kada primjenjujemo dijamantno bušenje betona?

Suvremena građevinska industrija naglašava potrebu za ubrzanjem različitih faza gradnje. Stoga se tradicionalne metode sve više zamjenjuju modernim tehnikama, uključujući i bušenje rupa u betonu.

Neovisno o vrsti objekta i njegovoj namjeni, precizno izbušene rupe u betonskim konstrukcijama su neophodne za instalaciju raznih sustava i ključnih komponenti. Bez ovih rupa, nemoguće bi bilo osigurati funkcionalnost sustava za ventilaciju, grijanje, vodovod i električne instalacije.

Primjena mokrog bušenja betona

Kada se primjenjuje metoda “mokrog bušenja betona”, garantira se da će radovi biti obavljeni bez prašine i bez oštećenja oko jezgre koja se buši. Osim toga, ova tehnika pomaže smanjiti negativan utjecaj vibracija na čitav objekt u kojem se izvode bušenja. U usporedbi s drugim metodama, dijamantna tehnologija također značajno smanjuje razinu buke.

Primjena dijamantnih alata za bušenje koristi se za sljedeće svrhe:

 • Za instalaciju različitih sustava: vodovodnih, električnih, ventilacijskih, grijanja i klimatizacije.
 • Za polaganje telekomunikacijskih vodova.
 • Prilikom ugradnje kuhinjskih napi i bojlera.

Naši stručnjaci svakodnevno obavljaju bušenje čak i na zahtjevnim mjestima, bez obzira radi li se o bušenju većih rupa ili rupa velike dubine, te čak bušenju pod kutom.

Primjena dijamantnog bušenja betona

Dijapazon primjene dijamantnog bušenja je širok i uključuje česte zadatke kao što su izrada prolaznih rupa, otvora i prolaza za postavljanje instalacija, bušenje ventilacijskih otvora, izrada rupa za sidra ili pojačanja, bušenje kutnih rupa za precizno rezanje, uzimanje uzoraka jezgre betona te bušenje radi određivanja debljine elemenata.

Naše bogato iskustvo nam omogućava da se uspješno nosimo s nekonvencionalnim izazovima u bušenju betona koji zahtijevaju individualni pristup. Ponosno smo se suočili s zadacima koji uključuju izuzetno složene betonske strukture, zahtijevajući pažljivu pripremu i upotrebu specijalizirane opreme kako bismo osigurali usklađenost s najvišim standardima kvalitete.

Bušenje pravokutnih prolaza, otvora i instalacija – bušenje rupa u nizu

Bušimo otvore promjera između 100 i 130 mm, postavljajući rupe jednu pored druge. Na ovaj način stvaramo pravokutne instalacijske prolaze većih dimenzija za koje tehnički nije primjenjivo koristiti kružnu pilu ili dijamantnu sajlu za rezanje betona.

Da bismo ilustrirali, zamislite da želimo izrezati betonski zid debljine 25 cm. Za to nam treba nož promjera 800 mm, ali dužina rezanja pile iznosi otprilike 700 mm, dok maksimalna vanjska dubina reza iznosi 300 mm. Često su dimenzije ventilacijskih i tehničkih prolaza pravokutnog oblika s dimenzijama koje rijetko prelaze od 500 do 600 mm.

U praksi koristimo ovu metodu za situacije u kojima je duljina reza manja od četiri puta debljine podloge. Naša usluga dijamantnog bušenja može se izvesti okomito, vodoravno ili pod bilo kojim drugim kutom. Specijaliziramo se za bušenje u različitim materijalima, uključujući beton, armirani beton, ciglu, kamen i druge građevinske materijale.

Izazov bušenja u betonu zbog njegovih fizičkih i mehaničkih svojstava

Bušenje rupa u betonu i armiranom betonu može biti zahtjevno zbog iznimne izdržljivosti ovih materijala. Kada se suočite s potrebom za bušenjem u betonu, najbolje je povjeriti taj posao profesionalcima koji posjeduju adekvatnu opremu i duboko razumiju specifičnosti ovih materijala.

Bušenje betona iskustva

Iskustvo bušenja betona može biti zahtjevno, ali i ispunjavajuće, posebno kada se dijeli s zajednicom na forumima posvećenim građevinskim radovima. Bušenje betona zahtijeva odgovarajuću opremu, uključujući bušilice i burgije specijalizirane za beton, kao i pažljivo planiranje i preciznost tijekom rada.

Na forumima posvećenim građevinskim projektima, ljudi često razmjenjuju svoja iskustva, savjete i trikove vezane za bušenje betona, što može biti od neprocjenjive vrijednosti za one koji se upuštaju u ovakve radove po prvi put. Diskusije o vrstama bušilica, pravilima sigurnosti i kako efikasno bušiti beton omogućavaju građevinskim entuzijastima da nauče iz prakse i unaprijede svoje vještine.