BUŠENJE BETONA

Bušenje betona je postupak koji se često koristi u građevinskoj industriji kako bi se stvorili otvori, rupice ili prolazi u betonskim površinama. Ova tehnika zahtijeva stručnost, pravilne tehnike i odgovarajuće alate kako bi se postigla preciznost i sigurnost pri bušenju betona.

Primjena

Bušenje se izvodi dijamantnim krunama uz zalijevanje vodom koja se usisava posebnim usisavačima za vodu. Na taj način nema vibracija, štemanja ni prašine. Osim toga, voda od zalijevanja se usisava trenutačno, pa se ovi poslovi obavljaju i u namještenim prostorima bez straha da će oštetiti pod čak i ako je prekriven laminatom, parketom, pločicama, i sl. Moguća je debljina bušenja od 4 mm do 1500 mm.

Usluge rezanja koje nudimo:

✅ Bušenje ab, cigle, kamena, mramora, asfalta i sl.

✅ Bušenje rupa za napu bez oštećenja

✅ Bušenje rupa za instalacije i ventilacije

✅ Bušenje rupa za kanalizaciju

✅ Bušenje rupa za ugradnju ograda

✅ Bušenje rupa za ugradnju različitih profila

✅ Bušenje betonskih deka

✅ Bušenje betonskih zidova

✅ Bušenje betonskih stropova

✅ Bušenje betonskih greda i dr.

Vrste bušenja betona

Bušenje s dijamantnim krunama

Bušenje betona s dijamantnim vrhovima je najčešće korištena tehnika bušenja. Dijamantni vrhovi su opremljeni s dijamantnim segmentima koji omogućuju brzo i precizno bušenje betona. Ova tehnika se koristi za izradu rupa različitih promjera, od manjih rupica za cijevi do većih otvora za instalaciju prozora ili vrata.

Bušenje s dijamantnim bušačima

Bušenje betona s dijamantnim bušačima je tehnika koja se primjenjuje za bušenje većih rupa ili prolaza u betonu. Dijamantni bušači su opremljeni s dijamantnim segmentima koji se rotiraju i stvaraju rupu u betonu. Ova tehnika se često koristi za postavljanje cijevi, kanala za kabele ili ventilacijskih otvora.

Bušenje s čekićem

Bušenje betona s čekićem je tehnika koja se koristi za bušenje rupa u tvrdom betonu ili armiranom betonu. Ova tehnika koristi rotirajuće ili vibrirajuće pokrete u kombinaciji s udarnim akcijama kako bi se probio beton. Bušenje s čekićem se obično koristi za postavljanje sidara, pričvršćivanje elemenata za betoniranje ili izradu rupa za cijevi u većim betonskim strukturama.

fvgcvg5gf5gf5fg5gf4gf45gf5fg4gf44g44444 Dijamant Rez Broj #1 za rezanje i bušenje betona

Alati za bušenje betona

Bušenje dijamantnim krunama

Dijamantni bušači su najčešće korišteni alati za bušenje betona. Oni se sastoje od cijevi s dijamantnim segmentima koji se koriste za rezanje betona tijekom bušenja. Dijamantni bušači mogu biti različitih promjera iduljina kako bi se prilagodili potrebama bušenja. Dijamantni segmenti na bušačima imaju sposobnost brzog i učinkovitog rezanja betona zahvaljujući svojoj tvrdoći i abrazivnoj prirodi dijamanta.

Bušilice s čekićem

Bušilice s čekićem su električni alati koji se koriste za bušenje rupa u betonu s pomoću kombinacije rotirajućeg kretanja i udarnih akcija. Ovi alati imaju sposobnost brzog i učinkovitog bušenja čvrstog betona, uključujući armirani beton. Bušilice s čekićem obično dolaze s različitim promjerima bušilica kako bi se omogućila fleksibilnost pri bušenju rupa različitih veličina.

Bušači s pneumatskim čekićem

Bušači s pneumatskim čekićem su još jedan tip alata koji se koristi za bušenje betona. Ovi alati koriste komprimirani zrak kako bi generirali snažne udarce koji probijaju beton. Bušači s pneumatskim čekićem su posebno učinkoviti u bušenju tvrdog i gustog betona te se često koriste u industrijskim i građevinskim postavkama.

Galerija nekih od naših radova